Jag behöver inte

Jag hör en röst som aldrig tystnar. Prestera, säger den. Sätt upp mål. Stanna inte. Gå dit du innerst inne vill. Bli det du är ämnad att bli. Det är fruktansvärt stressande. Jag vet ju inte! Vad vill jag? Åka skidor? Renovera ett vackert hus? Lära mig franska? Flytta till New York? Skriva en teaterpjäs? Tjäna mer pengar? Vandra på en strand vid Medelhavet?

Men så bestämde jag mig för att sluta lyssna på den där rösten. För jag behöver inte. Jag kan vara en medelmåttig medelålders västeråsare som virkar, skriver dagbok och ägnar större delen av min fritid åt att vara tonårsmamma. Jag har aldrig råd att resa men vandrar flera varv runt jorden varje år genom att läsa romaner och se massor av film.

Jag vet inte vad det är jag gör. Om jag resignerar och ger upp. Men det känns inte så. Tvärtom. Jag är mer nöjd än jag varit på länge.

Annonser

3 kommentarer

Filed under livsresa, självbild, vardag

3 responses to “Jag behöver inte

  1. Bestämde mig för att lämna ett avtryck efter mig… eftersom jag tycker att du skriver så fantastiskt bra! Mycket läs- och tänkvärt fanns att hitta här :-). Tack för det!
    /Micke

  2. Pingback: Rundgång i labyrinten | Himmel & Ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s