En saga berättad av en dåre

Jag skulle gärna vilja ha lite mer orsak och verkan i livet. För den som sköter sitt jobb, betalar sin skatt och är snäll mot sina barn borde det gå väl. Kraschade datorer, stulna cyklar, borttappade mobiltelefoner, trasiga diskmaskiner och uppeldade mikrovågsugnar borde helt enkelt inte existera i en sådan människas liv. Det är orättvist att livet inte är rättvist. Som tur är så har jag min kollega A som ofta lyckas ge mig perspektiv på tillvaron. Häromdagen deklamerade han denna text på redaktionen:   

En skugga blott, som går och går, är livet, en stackars skådespelare, som larmar och gör sig till, en timmes tid på scenen och sedan ej hörs av. Det är en saga berättad av en dåre. Låter stort, betyder intet.

Shakespeares tragedi om makarna Macbeth är en vansinnig kamp om en kungatron. En efter en mördas, likhögen växer, Lady Macbeth blir sinnessjuk, och i slutet mördas även Macbeth själv. Bara tronen står kvar.

Seså, lyd nu mitt råd och blanda lite svårmod från Shakespeare med lite idiotisk vardagskomik från Berglins så ska nog även den här påsken gå att överleva.

Annonser

6 kommentarer

Filed under Överlevnad, Litteratur, vardag

6 responses to “En saga berättad av en dåre

  1. Hahahahahaaaa…..förlåt … typiskt, en olycka kommer sällan ensam. Hoppas att du får en härlig Påskhelg!

    Kram!

  2. MalligaMallan

    Aha, äre så det ser ut. Verkar stökigt och tomt på samma gång? Om du känner att du behöver säga hej till nån, så finns jag här för dig! Don’t you forget 🙂

  3. Ah – underbar Berglin (ICA Maxibröl!) och kloka Mirandaord som vanligt. Och okej, Shakespeare går väl inte av för hackor heller… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s