Inte en nedkladdad dag

Mellanungens lunga har läkt, julhelgen är avklarad utan några större katastrofer, jag har äntligen hittat mat som katten gillar och han ökar sakta i vikt, jag är tillbaka på jobbet, Lillungen har köpt kläder till nyårsfesten och om exakt 57 timmar startar ett nytt år.

Sedär, en lägesrapport från Mirandas liv. Vad förväntar jag mig då av år 2011. Faktiskt ingenting som jag kan namnge. Men jag har en ny kalender som redan hänger på väggen och det är något visst med nya kalendrar. Tolv rena blad utan en enda nedkladdad dag. Livet bestämmer jag inte över själv. Så mycket av min tillvaro styrs av omständigheter som jag inte kan påverka. Inte förrän i efterhand kan jag bläddra igenom kalendern och se att det finns mönster i kaoset av storhandlingar, bemärkelsedagar, fikastunder, läkarbesök, utvecklingssamtal och bandymatcher. Ändå ger den nya rena kalender mig en känsla av nystart.

Därför ska jag lova mig själv en enda sak inför det nya året: Jag ska ta en dag i taget och jag ska göra allt jag kan för att inte inteckna för mycket av min tid i förväg. Jag har nämligen kommit underfund med att för mig är lust mer effektivt än planering.

Foto: bazylek på Flickr

Annonser

2 kommentarer

Filed under glädje, vardag

2 responses to “Inte en nedkladdad dag

  1. Tack för alla dina kloka ord här i; Med Mirandas ögon, som du delat med dig av under året som gått och naturligtvis dina omtänksamma kommentarer i Gökboet. Det värmer gott!

    Jag önskar dig verkligen ett riktigt Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s